[Download] "Korsettkriget" by Henrik Bagerius ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Korsettkriget

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Korsettkriget
  • Author : Henrik Bagerius
  • Release Date : January 06, 2019
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,History,
  • Pages : * pages
  • Size : 10144 KB

Description

I Korsettkriget skildrar Henric Bagerius en kvinnlig frigörelsekamp som Àr okÀnd för mÄnga och som ger oss nya perspektiv pÄ den svenska kvinnorörelsen, pÄ modeslaveri och pÄ relationen kvinna, kropp och klÀder. Vintern 1885 förklarar en grupp stockholmskor krig mot korsetten och en drÀktreformrörelse har snart skapats.
Vintern 1885 förklarade en grupp stockholmskor krig mot korsetten – plagget som fick symbolisera det modeslaveri som de menade hindrade kvinnor frĂ„n att engagera sig i offentligheten. Snart hade en drĂ€ktreformrörelse skapats som krĂ€vde kvinnors rĂ€tt att klĂ€ sig mer praktiskt och hĂ€lsosamt.
Vilka var de kvinnor som engagerade sig i drÀktreformen? Vilka plagg lanserade de som alternativ? Vilka argument anvÀnde de för att skapa opinion? Och framför allt: hur framgÄngsrika blev de i sitt krig mot korsetten?
UtifrĂ„n sĂ„ olika kĂ€llor som mötesanteckningar, debattartiklar, obduktionsprotokoll och modekrönikor – och hjĂ€lpt av ett rikt bildmaterial – skildrar Henric Bagerius en kvinnlig frigörelsekamp som Ă€r okĂ€nd för mĂ„nga. Resultatet Ă€r nya perspektiv pĂ„ den tidiga svenska kvinnorörelsen, pĂ„ modeslaveri och relationen kvinna, kropp och klĂ€der.


Free PDF Download "Korsettkriget" Online ePub Kindle